Domácí pizza

Domácí pizza

Domácí pizza, to chce každý! Na párty a oslavy skvělá, stejně tak jako na rychlou domácí večeři (pokud těsto koupíme).

8 porcí

Postup přípravy

1
V misce nebo hrníčku rozmícháme droždí s cukrem, vytvoří se řídká kaše. Tu pak vlijeme do mísy s moukou, přidáme olej, sůl a vodu. Vypracujeme (v robotu) měkké, poddajné těsto. Necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě.
2
Po vykynutí těsto znovu vypracujeme a vyválíme do tvaru kola. Chvíli opět necháme nakynout a pak potřeme zvoleným základem a poklademe zvolenými surovinami. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C cca 25-30 minut. Můžeme použít i koupené těsto - buď listové nebo přímo těsto na pizzu.
3
Základ: rajčatový - rajčatová passata smíchaná s Mořskou solí a kořením na pizzu SanusVia
4
smetanový - kysaná smetana smíchaná se solí, česnekem a nebo Medvědím česnekem nebo Bazalkou SanusVia
5
Pizzu si můžete obložit čímkoliv, na co máte chuť. Salámovo-šunkovo-sýrovou klasiku můžete doplnit rozklepnutým vejcem nebo například klobáskou. Ke smetanovému základu se hodí niva nebo hermelín s cibulí. Skvělá je také kombinace s tuňákem, cibulí a olivami!
Author
Ivana Lysoňková
Autor
Ve ViaNatur se starám o nákup surovin a jejich kvalitu, což vede i k objevování nových surovin a jejich chutí. A kde ty chutě vyzkoušíte lépe, než v kuchyni? Vaření pro mou rodinu je pro mě relax po náročném dni a také možnost si ověřit, že můj výběr surovin byl ten správný.
Podpis

Suroviny

400 g hladká mouka
30 g droždí
1 dl oleje
1.5 dl vody
1 lžička sůl
1/2 lžička cukru