Nakupte za 1000 Kč a získejte dopravu zdarma!
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Výborná večeře či oběd pro milovníky mletého masa. Skvělá kombinace dokonale ochuceného masa zapečená s bramborovou kaší, doladěna čerstvými bylikami.

6 porcí

Postup přípravy

1
Nejprve si nakrájíme cibuli najemno a zpěníme ji na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme i očištěnou a nakrájenou mrkev nadrobno a zarestujeme. Připravíme si ingredience na dochucení, tedy koření Mleté maso - Sanusvia, sůl a zelené bylinky zbavíme tvrdých stonků a nasekáme nadrobno.
2
Do pánve vyklopíme mleté maso, zarestujeme, přidáme část nasekaných bylinek, prolisovaný česnek a opět promícháme. Vzápětí přidáme krájená rajčata z plechovky (nebo passatu či sugo), sůl, pepř, promícháme, přikryjeme poklicí, necháme přijít k varu, poté stáhneme plamen a necháme lehce probublávat cca 30-40 minut, do změknutí masa a zhoustnutí omáčky.
3
Mezitím si dáme vařit vodu do hrnce, oloupeme si a nakrájíme brambory na malé kostky. Vaříme se solí a špetkou kmínu do měkka. Uvařené brambory slijeme, vrátíme na vypnutou plotýnku, zalijeme mlékem, přidáme plátky másla, přikryjeme a necháme 5 minut stát.
4
Poté rozšťoucháme mačkadlem na brambory. Rozmačkané brambory krátce prošleháme a přimícháme i nastrouhaný parmezán. Bramborovou kaši ochutnáme, případně dosolíme. Zapneme troubu na 175 °C.
5
Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme masovou směs, poklademe nakrájenými čerstvými rajčaty a posypeme zbytkem nasekaných bylinek. Na masovou směs navrstvíme bramborovou kaši. Dle libosti můžeme zahladit lžicí, vytvořit vlnky vidličkou či nastříkat pomocí sáčku se zdobící špičkou. Jakmile máme navrstvenou bramborovou kaši, vložíme do trouby na 175 °C a pečeme, dozlatova, cca 20 minut. Dobrou chuť!
Author
Markéta Chovancová (@marketa_v_troube)
Autor receptu
Vaření a pečení je pro mě největší koníček a baví mě dělat dny lahodnější a krásnější. Používám koření od ViaNatur, protože je v BIO kvalitě, díky speciálnímu balení si zachovává veškeré aroma a také je velmi praktické na skladování i používání.
Podpis

Suroviny

600 g Mletého masa (např. hovězí, vepřové)
1 ks velká cibule
2 ks mrkve
400 g rajčat v plechovce (nebo passata, sugo,..)
2 ks stroužků česneku
700 g brambor
40 g parmazánu (nastrouhat)
2 ks lžíce másla
150 ml mléka
Image
Nejprodávanější
Kurkuma mletá BIO
44g
68 Kč
Image
Perníkové koření BIO
38g
73 Kč
Image
Sladké pečení koření BIO
38g
73 Kč
Image
Skořice mletá ceylonská BIO
34g
68 Kč

Výrobky SanusVia (nově ViaNatur) zakoupíte ve stovkách prodejen po celé České a Slovenské republice.