Je to rychlá večeře a chutná i těm, kteří lilky jinak moc nevyhledávají.
12 porcí
Postup přípravy
1
Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí koření Mleté maso.
2
Zarestujeme i nakrájené žampiony, přidáme česnek, sůl, rajčata (passatu, protlak nebo krájená), nasekané zelené bylinky, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30-40 minut, dle výběru masa.
3
Mezitím si připravíme lilek asi 1-2 cm plátky, skládáme na pečící papír, lehce osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí koření Zapečený lilek a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175°.
4
Poté dáme na jednotlivé plátky masovou směs, zasypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a ozdobíme rozkrojenými cherry rajčátky. Dáme ještě na pár minut, dokud zezlátne sýr.
5
Pak už jen ozdobit, nejlépe bazalkou, případně doplnit oblíbenou přílohou či salátem.
Markéta Chovancová (@marketa_v_troube)
Autor receptu
Vaření a pečení je pro mě největší koníček a baví mě dělat dny lahodnější a krásnější. Používám koření od ViaNatur, protože je v BIO kvalitě, díky speciálnímu balení si zachovává veškeré aroma a také je velmi praktické na skladování i používání.
Suroviny
Kurkuma mletá BIO
44g
Nejprodávanější
68 Kč
(100g = 154,55 Kč)
Perníkové koření BIO
38g
73 Kč
(100g = 192,11 Kč)
Sladké pečení BIO
38g
73 Kč
(100g = 192,11 Kč)
Skořice mletá ceylonská BIO
34g
68 Kč
(100g = 200 Kč)
Výrobky ViaNatur zakoupíte ve stovkách prodejen po celé České a Slovenské republice.