Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Taky tak milujete jahodové knedlíky z tvarohového těsta? Hlavně pak ty spojené vzpomínky na léto u babičky, to je teprve bonus. Takže kdo si chce připomenout dětství, určitě zkuste tyhle knedlíky!

6 porcí

Postup přípravy

1
400 g tučného tvarohu smíchejte s 350 g hrubé mouky, špetkou soli a dvěma žloutky. Vytvořte kompaktní nelepivé těsto a zkuste klidně přidat ještě vanilkový cukr a lžičku mleté skořice.
2
Z těsta si pak odebírejte malé kousky, ze kterých udělejte kuličku a poté rukou vytvořte tenkou placičku. Na každou vždy položte očištěnou jahodu, spojte nad ní těsto, zahlaďte spoje a lehce poválejte v dlaních, aby vznikl kulatý knedlík.
3
Knedlíky poté vařte ve vroucí osolené vodě do té doby, než vyplavou na hladinu. Podávejte s nastrouhaným tvrdým tvarohem, trochou moučkového cukru a nebo s jahodovým rozvarem.
Author
František a Jirka (@buznyvakci)
Autor receptu
Kromě nekonečných prací na baráku a zahradě je naší vášní vaření a pečení. Při každodenním vaření i experimentování je pro nás největším parťákem koření od ViaNatur, bez kterého bychom pokrmy určitě nezvládli dovést v dokonalost!
Podpis

Suroviny

350 g hrubá mouka
400 g tučný tvaroh
2 ks žloutky
1 ks vanilkový cukr sáček
500 g čerstvé jahody
Image
Kurkuma mletá BIO
44g
Nejprodávanější
68 Kč
(100g = 154,55 Kč)
Image
Perníkové koření BIO
38g
73 Kč
(100g = 192,11 Kč)
Image
Sladké pečení BIO
38g
73 Kč
(100g = 192,11 Kč)
Image
Skořice mletá ceylonská BIO
34g
68 Kč
(100g = 200 Kč)

Výrobky ViaNatur zakoupíte ve stovkách prodejen po celé České a Slovenské republice.