Nakupte za 1000 Kč a získejte dopravu zdarma!
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka je hotová je za pár minut. Doporučejeme zjemnit jablkem a ochutit tou správnou směsí koření.

6 porcí

Postup přípravy

1
Cibuli nadrobno necháme zpěnit na másle, přidáme dýni na kostky a pořádně zarestneme. Přidáme nakrájené jablko a zalijeme vývarem (či vodou) jen tak, aby vykukovaly špičky kostek dýně. Je-li vývar osolen, už nesolíme, jinak osolit. Přikrýt poklicí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 15 - 30 minut doměkka (zkusit vidličkou)
2
Pokud jste dali moc vývaru/vody, v tuto chvíli můžete ještě přebytek odebrat. Poté rozmixovat tyčovým mixérem dohladka. Vmíchat smetanu ke šlehání. Smetanu přidáváme postupně až do požadované konzistence, nemusíme využít celé balení.
3
Přidáme také koření Tandori Masala, pepř, sůl. Ochutnáme a případně ještě dochutíme podle potřeby.
4
Podáváme ozdobenou opraženými dýňovými semínky (na suché rozpálené pánvi opražíme dýňová semínka. Jakmile uslyšíme praskání, máme hotovo a odstavíme z plotny, aby semínka nezhořkla), smetanou nebo orestovanými kostičkami slaniny.
Author
Markéta Chovancová (@marketa_v_troube)
Autor
Vaření a pečení je pro mě největší koníček a baví mě dělat dny lahodnější a krásnější. Používám koření od ViaNatur, protože je v BIO kvalitě, díky speciálnímu balení si zachovává veškeré aroma a také je velmi praktické na skladování i používání.
Podpis

Suroviny

1 kg dýně Hokaido (oloupaná, vydlabaná)
1 ks žlutá cibule
200 ml smetana ke šlehání
1 l vývar (zeleninový, kuřecí, postačí i voda)
1 ks oloupané jablko
50 g kvalitní máslo
Image
Nejprodávanější
Kurkuma mletá BIO
44g
68 Kč
Image
Česnek medvědí BIO
7g
63 Kč
Image
Bylinkové máslo koření BIO
14g
73 Kč
Image
Skořice mletá ceylonská BIO
34g
68 Kč

Výrobky SanusVia (nově ViaNatur) zakoupíte ve stovkách prodejen po celé České a Slovenské republice.